Scandinavian Herbs

Scandinavian Herbs

Hudprodukter framställda i huvudsak av örter och kan hjälpa dig med att lindra eksem, stela kroppar, de hjälper även till med att hantera träningsvärk och kan motverka muskelproblem. Härliga ansikts/ kroppsprodukter finns med i sortimentet. På bilden finns ett urval av Scandinavian Herbs produkter som finns att köpa hos mig mot beställning. Och längre ner på sidan finns mer utförligt innehåll på av några produkter. Har du frågor, funderingar, vill beställa produkter eller kanske prova på några produkter är du välkommen att höra av dig till mig via mail annika@annikalindborg.se eller ring 0709-39 90 45.

Massagemjölken

Fungerar på många olika områden. Den kan ge dig positiv och snabb effekt när du har träningsvärk, huvudvärk, mensvärk, åderbråck samt rest less legs den visar också positiv effekt på de som lider av fibromyalgi. Massagemjölken innehåller bl a: Åkermynta som återsluter nervändar, den är lokalbedövande och kylande. Aronica och Kamfer som är ansvällande, smärtstillande och sårläkande. Den fungerar också lindrande på blåmärken. Eftersom det är en mjölk användes den endast för påstrykning, man behöver alltså inte massera in den i huden. Efter en massage kan man välja att stryka på massagemjölken på problemområden.

Hot Shot

Fungerar mycket bra vid huvudvärk- migrän, hosta , bihålsproblem och förkylningar. Innehåller örter som är smärtstillande och avslappnande. Innehåller pepparmynta som stärker hudens naturliga försvar (mentol), Älgört som innehåller metylsalicylat som verkar smärtstillande och antiinflammatoriskt och ger en doft av liniment. Massera vid tinningarna direkt vid känning av huvudvärk, samt på bröstet och ryggen vid förkylning och hosta. I ansiktet vid bihålorna för att öppna upp och verka avsvällande.

Barnmassageolja

Härlig naturlig massageolja till barn (och vuxna) med doft av lavendel. Innehåller som bas tistelolja, rapsolja, jojobaolja och tocopherol som är E-vitamin. Sägs också hjälpa till att förhindra löss och ger barnet en avslappnande känsla och samhörighet vid massage.

Vårolja

 

 

 

 

 

 

Vårolja

ANVÄNDS TILL ALLT! Låter det otroligt, kanske men det är absolut värt att prova!

SOLSKYDD: Vårolja ger naturligt skydd genom Jojobaolja och Valnötsolja. Huden får en jämn och fin färg som sitter i längre. Man använder oljan både före och efter att man varit i solen och slipper D-vitaminbrist och soleksem på köpet.
HUDPROBLEM: En fantastisk allround-hudvårdsolja, som både läker och ger näring. Den förebygger hudsprickor vid graviditet. Kan användas till barn utan problem. Vårolja i kombination med Hajkräm rekommenderas för svåra utslag.
INSEKTSMEDEL: Doften av bl.a. myrra och lavendel håller Mygg, knott, broms och t.o.m. FÄSTINGAR på avstånd. De bryr sig inte om att sätta sig på vårolje-insmorda områden. Tips för djurägare: På kort päls blandas vårolja ut med 10 delar vatten och sprutas på hela djuret. Om pälsen är för tjock, smörjer man djuret på pälsfria ställen under magen c:a 1g/veckan.
Icelandic Herbs foto.

Här kommer lite mer fördjupad kunskap om två andra produkter i Scandinavian Herbs produktserie. Dessa två produkter tillsammans är fungerande på dig om du har t ex. stela leder, värk, gikt, artros.

hajkräm

 

 

 

 

 

 

DET SPECIELLA MED

Hajkräm

vår enda produkt som innehåller något som inte kommer från växtriket. Oljan utan utvinns ur Grönlandshajens lever. Hajen får inte fiskas. Men vid trålfiske kan en 1-1 1/2 m unge fastna – och är redan död när de får upp den. Inget rovfiske alltså! Men de isländska fiskargubbarna har alltid vetat att grönlandshajens lever skyddat deras händer mot ledsjukdomar orsakade av arbete i kallt vatten! Numera vet vi varför! Oljan innehåller den högsta koncentrationen av ALKYLGLYCEROL som behövs vid bildning av vita blod-kroppar och de antikroppar som är väsentliga för kroppens försvarsmekanismer. Ämnet finns redan i vår egen benmärg, lever, mjälte, bröstmjölk och finns numera medicinskt utvunnet ur oljan. Den används bl.a. för patienter som ska genomgå cancerbehandling, eftersom det skyddar mot radioaktiv strålning.

Andra verkningar av alkylglycerol:
*Stärker immunförsvaret
*Ökar bildningen av antikroppar
*Förbättrar sårläkning
*Skyddar mot infektioner
Många andra verksamma örter kompletterar Hajkrämen så att den fungerar mot MÅNGA problem som:
*Ledvärk (i kombination med Ledvärksoljan)
*Hudproblem – t.ex. eksem, mollusker och viss psoriasis
*Klåda

EFFEKTERNA MED

DJÄVULSKLOOLJA

Dess värklindring kan jämföras med apotekets alternativ till värktabletter, bl.a. Zon, Voltaren och Olrudisgel. Tyvärr har de allvarliga bieffekter på huden om man överdoserar, använder den mer än 7 dagar i sträck och utsätter huden för solljus. Om man inte tvättar händerna efter att man smort in sig svider det ordentligt i handflatorna. Huden tar alltså skada…
ALTERNATIVET är DJÄVULSKLO-OLJA – utan dessa bieffekter! Bäraroljorna är fina massageoljor som har olika balanserande egenskaper för att lättare föra in örtextrakten in i muskler, senor och leder. De första örterna ökar också blodcirkulationen och har en värmande, stimulerande effekt.
Det finns 10 antiinflammatoriska örter i oljan: Blå kamomill, Rosengeranium och Djävulsklo är först på listan. Dessutom är det 10 värkstillande örter i oljan. De är främst Djävulsklo, Älgört, Fjällkvanne och Vitpil (en videart). I Vitpilens bark finns salicyl som i kroppen omvandlas till salisylater. Det var i vitpilen man 1830 hittade det kemiska ämnet, som sen kemiskt tillverkas för våra värktabletter – bl.a. Magnecyl och Aspirin. Övriga örtextrakt kompletterar och förstärker de antiinflammatoriska och värkstillande örternas effekt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *