Smarriga glutenfria rawbars

Pumpa & bovete bars
15 bars
3 dl pumpakärnor
2,5 dl kokosflingor
1 dl chiafrö
1 dl solrosfrö
2 msk bipollen (kan uteslutas)
20 urkärnade dadlar
1 dl kokosolja med eller utan smak
4 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
1 dl boveteflingor
2 msk vallmo eller hampafrö
Dekoration:
1 dl pumpakärnor
Blanda de torra ingredienserna (utan boveteflingor och vallmofrö)i en matberedare och mixa på hög hastighet. Men inte för mycket, låt gärna några lite större bitar vara kvar.
Häll allt i en egen bunke och ställ till sidan.
Lägg sedan de blöta ingredienserna i matberedaren (dadlar och kokosolja) och mixa till puré, detta kan ta ett tag, ev. behöver man tillsätta lite vatten för att få det till smidig puré.
Häll de blöta ingredienserna i de torra och tillsätt bovete och vallmo eller hampafrö, blanda detta ordentligt till en ”massa”/ smet. Blir smeten för hård kan man tillsätta lite vatten även här.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt 20 x 30 cm, och platta till så det blir kompakt. Strö över några pumpakärnor och ställ i kyl minst 30 minuter så det stelnar.
Skär upp i sneda snittar eller stänger, slå in dem i papper.
Håller ca 1 vecka i kyl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *